Vloerkleed Lorena Canals

Lorena-Canals-vloerkleed-123-cotton

Vloerkleed Lorena Canals

De basic en kleurrijke vloerkleden van Lorena Canals zijn verkrijgbaar in de zachte stoffen acryl, wol en katoen. Heerlijk om op te kruipen, te lopen of om samen met jouw kleintje op te spelen.

  • 100% kindvriendelijke materialen
  • Ambachtelijke, handgemaakte kleden
  • Lorena Canals is maatschappelijk verantwoord

Lees meer

 

Ontdek de drie verschillende materialen van Lorena Canals

De vloerkleden van Lorena Canals zijn gemaakt van 100% natuurlijk katoen, acryl of wol. De kleden zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren, maten en diktes, zodat ze in iedere kamer passen.

De uitwasbare collectie vloerkleden van 100% katoen

Etensresten, viltstift of zand uit de zandbank: deze vlekken in je katoenen vloerkleed was je er eenvoudig uit in de wasmachine. De tapijten worden geknoopt en gekleurd in India en zijn gemaakt van 100% organisch katoen. De kleden zijn lekker koel in de zomer en heerlijk warm tijdens koude winterdagen.

Geweven op Spaanse weefgetouwen: de vloerkleden van acryl

De exclusieve vloerkleden van soft acryl worden geweven op Spaanse weefgetouwen in Spanje. Als basis wordt jute gebruikt en de vloerkleden worden afgewerkt met een stevige festonrand. Hierbij wordt het tapijt machinaal omzoomd met een garen in een bijpassende kleur. Dankzij deze unieke materialen en het bijzondere productieproces kan Lorena Canals tapijten produceren en de vloerkleden van eeen dessin voorzien die met andere materialen en technieken niet te maken zijn.

Vloerkleden gemaakt van wol uit Nieuw-Zeeland

De met de hand getufte wollen vloerkleden van Lorena Canals zijn gemaakt van 100% natuurlijk wol uit Nieuw-Zeeland. Deze wol wordt geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Vervolgens wordt iedere vezel van het vloerkleed één voor één met de hand getuft op de bodem van het tapijt. Ook hier is de basis van het kleed een stevige jute rug.

Strenge kwaliteitseisen

Voordat de vloerkleden van Lorena Canals bij ons in de webshop komen, worden de kleden eerst uitgebreid getest  en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zo dienen de kleden te voldoen aan:

  • Alle kwaliteitseisen voor kwaliteitsmanagement (ISO 19001)
  • De eisen voor het milieumanagementsysteem (ISO 14001)
  • De gezondheids- en veiligheidseisen voor de medewerkers (ISO 18001)

Tot slot worden alle vloerkleden gecertificeerd door AITEX (Textile Industrie Research Association). Deze organisatie checkt of de kleden geen schadelijke chemische of organische stoffen bevatten. Wanneer dit het geval is, krijgen zij het AITEX-certificaat.

Over Lorena Canals

Waarom kunnen wij de vloerkleden van de kinderen niet thuis wassen?’

Deze vraag heeft gezorgd voor de start van Lorena Canals. Tijdens de zoektocht naar uitwasbare kleden kwam Lorena er al snel achter dat er geen tapijten waren die voldeden aan haar eisen. Daarom besloot zij om haar eigen tapijt te maken. En met succes: inmiddels heeft het merk wereldwijd een toonaangevende naam.

Naast het feit dat de vloerkleden een echte eyecatcher in jouw woning zijn, help je met de aankoop van een Lorena Canals kleed ook een aantal kinderen in Noord India. Ieder jaar bekostigd Lorena namelijk het basisonderwijs voor ongeveer 25 kinderen uit de omgeving van de fabriek waar de kleden gemaakt worden. Een hele schoolklas vol dus! Op deze manier krijgen vele kinderen in India een kans op een beter leven.

Contact

Voor meer informatie over de vloerkleden van Lorena Canals kun je contact opnemen door te mailen naar info@tomenlilly.nl of bellen naar 06 50 51 59 30.

Abonneer op onze nieuwsbrief
Mis geen nieuws en aanbiedingen!